Цагаан гааны ид шид
Судлаачид цагаан гааг хүнд сөрөг нөлөөгүй гэж үздэг. Хоолны амтлагч болдог энэ ургамал нь Өмнөд Азиас гаралтай бөгөөд халуун орнуудад ургадаг. Цагаан гааны хальс нь элэг болон хоол боловсруулах эрхтнийг хамгаалдаг тул хальслахгүй хэрэглэх нь зүйтэй.
Дараах өвчнүүдэд тустай:
- Өндгөвчний хорт хавдар
- Жирэмсний үеийн хордлого
- Ханиад, томуу
- Сарын тэмдэг ирэх үеийн өвдөлт
- Үрэвсэл шарх,
- Нойр хулжих
- Бие хавагнах
- Гэдэс гүйлгэх гэх мэт
Уламжлалт эмчилгээнд:
- Янз бүрийн зүйл хараад дотор муухайрч, бөөлждөг хүмүүс урьдчилан цагаан гааг хүнсэндээ хэрэглэвэл зохино. Жирэмсний эхэн үеийн хордлогод нунтаг цагаан гааг өдөр бүр хэрэглэвэл дотор эвгүйрэх нь намддаг
- Үе мөч өвдөх, үрэвсэл зэрэгт хатааж нунтагласан цагаан гааг зовиур багасна.
- Нянгийн эсрэг үйлчилгээтэй учир мөөгөнцөрийг дарахад ашиглана.
- Цус шингэлж, даралт бууруулна. Хоёр халбага цагаан гааг нэг литр орчим буцалсан усанд хийж хандлан уухад бүх биеийн хөлс гардаг. Биед үлдсэн холестрины хэмжээг бууруулахаас гадна тогтмол хэрэглэх нь хөгшрөлтийн эсрэг үйлчилгээтэй.
- Цагаан гааны нунтагийг толгой өвдөх өвчний үед дөрвөн цагийн зайтай 3-4 өдөр уувал өвдөлт арилна.
- Ханиад хүрсэн үед цагаан гаагаар хандалсан цай ууж, хөлөрвөл ханиалга амрхан намдана.
Сэтгэгдэл байхгүй байна.