Хушганы хандаар ходоодны шархаа эдгээж, хорт хавдраас сэргийлээрэй
- Цусан дахь холестрены түвшинг багасгадаг турах хүсэлтэй хүмүүс идэж болно
- Цусан сахарын хэмжээг тогтмол байлгадаг тул чихрийн шижинтэй хүмүүс хэрэглэхэд тохиромжтой
- Зүрх болон тархины цусан хангамжийг сайжруулдаг тул цус багатай хүмүүс ач тустай
- Цөс чулуужхаас сэргийлнэ
- Яс янгинах, сийгэх зэрэгт сайн нөлөөтэй
- Ходоодны шархыг сайн аниулна.
- Ходоодонд хортой бичил организм үржих боломжийг хаадаг.
- Цусны шүүрлийг зогсооно.
- Ходоодны эд эсийн төлжилтийн үйл явц хурдасдаг.
- Хушга өөрөө маш илчлэг, биед тустай олон чухал бодис агуулдаг.
- Энэ нь ходоодны шархлаатай хүнд маш тустай. Учир нь уул өвчнөөс болж бодис биед муу шингэдэг. Энэ сайжирна гэсэн үг.
- Хєхvvл хvvхэдтэй эх болон сульдсан хvvхдэд хушганы идээ єгвєл маш амархан тэнхэрдэг.
- Хушганы идээ махыг ч орлож чаддаг. Цагаан хоолыг хачирлахад бvр ч амттай.
- Зєгийн бал, эсвэл усан vзмийн шvvстэй хамт 2-3 ш хушгыг єдєрт нэг удаа зоогло.
- Хушганы идээг нунтаглаад тунгалаг шєл, бага зэрэг цагаан цуу, шарсан сонгино, сармис, перец, давсаар амтлаад хутгаж сvмс хийж болдог.
Сэтгэгдэл байхгүй байна.